Drożdżówki i pączki Drożdżówka z serem i marmoladą (100g). Słodkie drożdżowe pieczywo z dodatkiem sera i marmolady, posypane kruszonką. Chałka (400g). Puszyste drożdżowe pieczywo w postaci zaplecionego warkocza posypane kruszonką. Posmarowane masłem, idealnie nadaje się na śniadanie. Kołacz z serem (400g). Tradycyjny smak ciasta drożdżowego oraz sera. Wypiekane w prostokątnych foremkach. Kołacz z owocami (500g). Produkt regionalny. Pieczony z sezonowo ze względu na dostępność świeżych owoców. Wypiekany z ciasta drożdżowego, sera oraz owoców, posypany kruszonką Obważanki (100g). Wytrawne pieczywo, posypane makiem, sezamem lub solą. Drożdżówka przelatana (100g). Podłużna drożdżówka przeplatana serem posypana kruszonką. Rogal półfrancuski (100g). Pieczywo półfrancuskie w kształcie rogala z nadzieniem. Idealne na drugie śniadanie. Drożdżówka sękacz (100g). Drożdżowa bułka z serem posypana kruszonką. Drożdżówka z makiem (100g). Drożdżówka z dużą ilością nadzienia makowego z dodatkiem skórki pomarańczowej. Idealna dla smakoszy maku. Pączki (70g). Wyrób cukierniczy, smażony na głębokim tłuszczu w kształcie lekko spłaszczonej kuli. Pączek kryje w sobie nadzienie róży, adwokatu i czekolady. Rogal z marmoladą (100g). Formowana ręcznie drożdżówka o charakterystycznym kształcie grzybka z nadzieniem pysznej marmolady. Posypana kruszonką. Rogal francuski z nadzieniem (100g). Słodki rogal francuski. Wyrabiany ręcznie z dużą ilością nadzienia. Drożdżówka z nadzieniem (100g). Słodkie puszyste pieczywo w postaci kwadratu z nadzieniem. Posypane kruszonką. Świdry (50g). Chrupiące precle posypane makiem lub sezamem. Idealne na przekąskę. ↩ Zobacz inne wypieki